Financiële adoptie van kinderen met een mentale beperking in TanzaniaHet prachtige Tanzania

ALGEMEEN

Tanzania is een droom voor al wie van de natuur en cultuur houdt. Ondanks dat men spreekt over “het prachtige Tanzania” wordt de bevolking er nog dagelijks geconfronteerd met verschillende maatschappelijke problemen waaronder armoede, gezondheidszorg en onderwijs.

Tanzania is gelegen in het Oosten van Afrika. Het land wordt omgeven door verschillende buurlanden zoals Oeganda, Kenia, Rwanda en Zambia. De officiële hoofdstad is Dodoma vanwaar je na acht à negen uur rijden terecht komt in het met natuur omgeven Moshi, een stad gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Het is in deze stad dat het Umoja Project actief is.

prev next

CULTUUR

In Afrika is Tanzania een van de meest verscheiden landen op gebied van cultuur. Ondanks de grote verscheidenheid in taal is er het Swahili, de gemeenschappelijke taal in dit prachtige land, wat zorgt voor een sterk gevoel van nationale identiteit. Naast verscheidenheid in de taal zijn er ook tal van religieuze en levensbeschouwelijke strekkingen waaronder voornamelijk het Christendom en de Islam. Hiernaast zijn er evenzeer verschillende bijzondere stammen aanwezig in het land. De meest voorkomende stammen zijn Sukuma, de Chagga, de Haya en de Masai.
Niet alleen voor natuur- en cultuurliefhebbers is Tanzania een genot maar evenzeer voor de koffieliefhebbers. Het is namelijk de op twee na grootste koffieproducent in Afrika. De versgemalen lokale koffiebonen zijn het beste geheim voor een perfecte koffie.

Ten slotte heeft Tanzania ook een uitgebreid culinair gamma te bieden waarvan het water je in de mond loopt. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van lekkere gerechten met rijst, gekookte bananen, bonen, vis, chapati en ugali. Ondanks het grote aanbod is het, jammer genoeg, een feit dat de armere bevolkingsgroepen hier niet van kunnen meegenieten. Zij hebben al geluk als ze dagelijks één maaltijd kunnen veroorloven voor het hele gezin…

WILDLIFE

Tanzania is rijk aan ‘wildlife’ in al haar aspecten en vormen. Er zijn enorm veel mogelijkheden om de spectaculaire natuur van Tanzania te ontdekken. Zo is er een groot aanbod aan nationale parken waar je wilde dieren kan spotten. Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van fauna en flora aan de hand van wandeltochten, mountainbike-tochten, publiek transport of privé-ritjes. Tijdens zo’n tocht zal je al snel oog in oog staan met de immense meren, savannes, bergen en al de natuurlijke pracht die het land rijk is. 


MOSHI

Moshi is een levendige, gezellige stad met haar unieke charmes. Zo is een van die charmes de Kilimanjaro (ook wel ‘the shy mountain’ genoemd). De berg die zich op het eerste zicht afzijdig houdt maar uiteindelijk haar schoonheid effectief laat zien aan de buitenwereld.

Je kan bijvoorbeeld de lokale gerechten zoals : rijst, gekookte bananen, bonen, vis, chapati en ugali eten. Een bezoekje aan de plaatselijke markt is zeker de moeite waard.

Naast het rijke aanbod van activiteiten in en rond Moshi valt er ook heel wat te ontdekken in de stad zelf. Zo zijn er leuke groente- en fruitmarkten, kan je een toffe babbel met de ‘locals’ niet zomaar aan je voorbij laten gaan en heeft het enorm veel gelegenheden om prachtige souveniertjes te kopen. Helaas bestaat Tanzania niet enkel uit haar unieke charmes maar kent het land vele maatschappelijke problemen. Daarom kiest Umoja ervoor om zich in te zetten voor zij die het zwaar te verduren krijgen, in en rond Moshi.


Wenst u ons te helpen bij onze inzet? Klik dan op de knop hieronder om te ontdekken hoe u ons het best kan helpen.