Financiële adoptie van kinderen met een mentale beperking in TanzaniaSolarcooking

Solsuffit vzw werkt sinds kort samen met het Umoja –Project vzw en Disability & Self - Reliance Foundation in Tanzania voor het opzetten van een solarcooking project.

Zoals op vele plaatsen in Afrika wordt ook in de streek van Moshi aan de voet van de Kilimanjaro dagdagelijks gekookt met sprokkelhout. Deze traditionele methode van koken zorgt voor veel problemen zoals kaalkap, zwaar werk om hout bij elkaar te krijgen en door rookinhalatie veel gezondheidsproblemen. Deze streek in Tanzania kent heel veel zonne-uren en lijkt ons dan ook ideaal voor het opstarten van een proefproject rond zonne-koken.

Met onze Sunicook, een parabolische zonnekoker die we met de vzw Solsuffit hebben ontworpen en produceren, kan er bij zonnig weer voor een familie worden gekookt. We willen nu een aantal van deze Sunicook’s introduceren in dit dagopvangcentrum voor mindervalide kinderen. Een vrijwilligster van de VZW Solsuffit zal begin maart een aantal begeleiders van dit dagcentrum leren koken met de Sunicook. Het is de bedoeling dat dit project de interesse in de streek voor koken met de zon kan doen groeien en ooit groter kan doen worden. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en deze methode is dus een zeer duurzame manier om te koken voor mens en natuur.

Meer info op www.solsuffit.be , www.solarcooking.be